Μία μικρή παρουσίαση του…

Ποιοί Είμαστε

Σήμερα, μέσα από την Athens Athletics Events στην καρδιά του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου, ερχόμαστε να προσφέρουμε μία νέα εμπειρία σε όσους έχουν κάνει το wellness τρόπο ζωής.

Πάνω από δέκα χρόνια η Σοφία Κασίμη αναλαμβάνει την αποκατάσταση και επαναφορά στην αγωνιστική δραστηριότητα, τόσο επαγγελματιών όσο και ερασιτεχνών αθλητών.

Ποιά είναι η Σοφία Κασίμη

Η Σοφία Κασίμη μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου η αγάπη για τον αθλητισμό ήταν δεδομένη.

Σε ηλικία 15 ετών μπήκε στην ομάδα στίβου της Α.Ε.Κ. Οι διακρίσεις και οι επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν. Ξεκινώντας με την 3η θέση στο σχολικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.

  • 1η θέση στο κύπελλο Νεανίδων 10χλμ, ως αθλήτρια πλέον του Α.Ο. Παραδείσου Αμαρουσίου
  • 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών
  • Μέχρι τα 21 της χρόνια είχε πλήθος κορυφαίων διακρίσεων σε αγώνες κλειστού και ανοιχτού στίβου

Στα 21 της χρόνια αποφασίζει να στοχεύσει στο Μαραθώνιο δρόμο και η επιλογή της αυτή τη δικαίωσε, καθώς βγήκε πανελληνιονίκης. Αυτό είναι και το ξεκίνημα μίας διαδρομής γεμάτης αγώνες.

Μέχρι το 2005 είχε τρέξει σε 35 Μαραθώνιους δρόμους σε Ελλάδα, Ευρώπη και Η.Π.Α.

Το 2005 είναι μία κομβική χρονιά, καθώς αποφασίζει να δοκιμαστεί στις υπεραποστάσεις, με συμμετοχές στον Ευχίδειο Άθλο, σε αγώνες 100χλμ στην Ελλάδα (επίδοση 9ω. και 24λ.) και στο εξωτερικό, καθώς και πλήθος συμμετοχών σε αγώνες 65χλμ, αγώνες 12 ωρών και αγώνες 24 ωρών!

Το 2009 είναι άλλη μία χρονιά που χαράζει ένα βαθύ αποτύπωμα στην αθλητική ζωή της Σοφίας, είναι η χρονιά που μπαίνει στη ζωή της το Σπάρταθλον.

Οι δύο πρώτες χρονιές δεν είναι επιτυχείς, το 2009 φτάνει στο 120ο και το 2010 στο 160ο χιλιόμετρο.

Το 2011 η θέληση και η επιμονή της δικαιώνονται, καθώς φτάνει στο άγαλμα του Λεωνίδα σε 35 ώρες.

Η Σοφία παραμένει μια ενεργή αθλήτρια στους δρόμους αντοχής και στις υπεραποστάσεις, και μέσα από την ATHENS ATHLETICS EVENTS παρέχει τις γνώσεις της σε αθλητές και όχι μόνο.