Θεραπευτικό Μασάζ

Το θεραπευτικό μασάζ δεν είναι μόνο για τους αθλητές, έχει σχεδιαστεί για αθλητές, αλλά είναι χρήσιμο για όλους τους ανθρώπους με χρόνιους πόνους, τραυματισμό ή έλλειψη εύρους κίνησης.

Massage

Αποκατάσταση, Ανακούφιση, Θεραπεία

Ο πρωταρχικός σκοπός της αθλητικής θεραπείας μασάζ είναι να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες και της έντασης που συσσωρεύεται στους μαλακούς ιστούς του σώματος κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας. Όπου συμβαίνουν μικροί τραυματισμοί και αλλοιώσεις, λόγω υπερπροσπάθειας ή/και  καταπόνησης, το μασάζ μπορεί να τα επουλώσει γρήγορα και αποτελεσματικά. Πάνω απ ‘όλα, μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή αυτών των τραυματισμών που συχνά παρεμποδίζουν την απόδοση και το επίτευγμά σας, είτε είστε αθλητής, ένθερμος αγωνιστής ή μια δρομέας  που τρέχει μία φορά την εβδομάδα.

Το θεραπευτικό μασάζ δεν είναι μόνο για τους αθλητές, έχει σχεδιαστεί για αθλητές, αλλά είναι χρήσιμο για όλους τους ανθρώπους με χρόνιους πόνους, τραυματισμό ή έλλειψη εύρους κίνησης.  Ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από το αθλητικό μασάζ, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με σωματικά απαιτητικές θέσεις εργασίας και ακόμη και εκείνων με επαναλαμβανόμενα πρότυπα εργασίας – που περιλαμβάνει και την πολύωρη καθιστική ζωή!

Το θεραπευτικό μασάζ είναι ένα βαθύτερο και πιο έντονο μασάζ, συχνά εστιάζοντας σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες. Βασίζεται στα διάφορα στοιχεία του σουηδικού μασάζ και συχνά ενσωματώνει ένα συνδυασμό άλλων τεχνικών που περιλαμβάνουν τεχνικές τεντώματος, συμπίεσης, τριβής, τόνωσης και απόκρισης σημείου ενεργοποίησης. Οι εξειδικευμένοι θεραπευτές συγκεντρώνουν αυτό το μείγμα τεχνικών, γνώσεων και συμβουλών κατά τη διάρκεια της θεραπείας, για να εργάζονται αποτελεσματικά μαζί σας για να επιτύχουν βέλτιστη απόδοση και να υποστηρίξουν την αθλητική σας ζωή  χωρίς τραυματισμούς και να ελαχιστοποιούν τους τραυματισμούς μετά τη συμβάν.

Τι πρέπει να περιμένω σε ένα αθλητικό μασάζ;

Θα λάβετε μια συμβουλή με τον θεραπευτή για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αντενδείξεις για τη θεραπεία ή εάν έχετε συγκεκριμένες προβληματικές περιοχές που θέλετε να αποφύγουν οι  θεραπευτές.

Είναι επίσης σημαντικό ο θεραπευτής να κατανοεί το άθλημά σας και να γνωρίζει τις ειδικές απαιτήσεις κάθε αθλήματος, ώστε να μπορεί να  σχεδιάσει την απαιτούμενη θεραπεία.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣΑΖ:

 • Ενισχυμένη αθλητική απόδοση
 • Λιγότεροι τραυματισμοί
 • Βελτίωση ευλυγισίας  και αύξηση εύρους κίνησης
 • Ταχύτερη αποκατάσταση από  μυϊκό τραυματισμό
 • Αφαίρεση της συσσώρευσης γαλακτικού οξέος

Υπάρχουν τρεις περιοχές όπου το θεραπευτικό μασάζ χρησιμοποιείται για να ωφεληθούν οι αθλητές.

ΜΑΣΑΖ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ  :

Ένα πρόγραμμα τακτικής θεραπείας μασάζ βασισμένο στην κατανόηση της ανατομίας και των μυών που χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο άθλημα και οι οποίες είναι πιθανό να υποβληθούν σε τραυματισμούς.  Με τη συγκέντρωση σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, ο θεραπευτής μπορεί να βοηθήσει τον αθλητή να διατηρήσει ή να βελτιώσει το εύρος της κίνησης και της ευκαμψίας των μυών.

ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚO :

Οι θεραπείες μασάζ πριν από την εκδήλωση και μετά την εκδήλωση είναι προσαρμοσμένες για ξεχωριστούς σκοπούς. Η θεραπεία πριν από τον αγώνα χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα για την προθέρμανση του αθλητή για την ενίσχυση της κυκλοφορίας και τη μείωση της περίσσειας μυϊκής και ψυχικής έντασης πριν από τον ανταγωνισμό. Είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του αθλητή  και μπορεί να χαλαρώνει ή να διεγείρει ανάλογα. Το μασάζ μετά τον αγώνα, από την άλλη πλευρά, έχει ως στόχο τη μείωση των μυϊκών σπασμών και της μεταβολικής συσσώρευσης που συμβαίνουν με άσκηση υψηλής έντασης. Διάφορες τεχνικές αθλητικής μάλαξης ενισχύουν τη διαδικασία αποκατάστασης του σώματος, βελτιώνοντας την ικανότητα του αθλητή να επιστρέψει στην προπόνηση και τον ανταγωνισμό και μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Ακόμη και με την προληπτική συντήρηση, οι μύες υποφέρουν από κράμπες,  μώλωπες και πόνο. Το  μασάζ μπορεί να επιταχύνει την επούλωση και να μειώσει την ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκατάστασης.

Οι τεχνικές μάλαξης που χρησιμοποιούνται από τους  θεραπευτές είναι αποτελεσματικές στη διαχείριση τόσο των οξέων όσο και των χρόνιων τραυματισμών.

Οι τεχνικές σημείου ενεργοποίησης μειώνουν τον σπασμό και τον πόνο που συμβαίνουν τόσο στον τραυματισμό όσο και στην αποζημίωση; μυς.

Οι τεχνικές τριβής μπορούν να βοηθήσουν στην επούλωση με βελτιωμένο σχηματισμό ισχυρών και ευέλικτων μυϊκών ιστών, που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του πλήρους εύρους κίνησης χωρίς πόνο κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης.

Σε όλες τις περιπτώσεις, συνεργαζόμαστε στενά με τους εξειδικευμένους προπονητές  για να εξασφαλίσουμε ότι οι τραυματισμοί και οι  μυϊκές κακώσεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣΑΖ

Οι έμπειροι αθλητές θεραπευτές μας είναι εξειδικευμένοι και έμπειροι σε συνεργασία με όλα τα επίπεδα αθλητών και  προπονητών σε διάφορα αθλήματα, όπως:

 • Ποδόσφαιρο
 • Κολύμβηση
 • Πολεμικές Τέχνες
 • Αθλήματα  στίβου
 • Άρση βαρών
 • Αθλητές Δύναμης \ Crossfit
 • Τρίαθλο
 • Ποδηλασία δρόμου
 • XC και Downhill Ορεινή ποδηλασία
 • Βόλεϊ
 • Ράγκμπι
 • Χόκευ

Προσαρμόζουμε το θεραπευτικό μας μασάζ για ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Το  μασάζ διατίθεται 7 ημέρες την εβδομάδα και από τις 8 π.μ. – 8 μ.μ. κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση online 24/7 μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας μας ή να καλέσετε και να μιλήσετε με τους έμπειρους συνεργάτες μας, οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν να κλείσετε τον ιδανικό χρόνο ραντεβού για εσάς.